Archive for 2013

  • Matrik Johor,here I come!! (。◕‿◕。)

    0





    Holla! holla!! nie kmungkinan last entry aku sebelum aku masuk matrik lusa nie..waa! gler cepat masa berlalu..aku nak kna pi sne dah..sebenarnya,bnda2 nie terjadi secara tibe2..yela2,mula mak abah aku buknnya bagi aku pi matrik johor tuu..tetibe,mlm khamis ritu,aku tgh dok bz online,tetibe my mum came to me..duduk sebelah aku..tnya 'akak,btoy ke akak tanak masuk matrik?' aku pon balas laa balik 'malas laa mak,gpon isnin nie nak kna gi dftar dah,tapi barang ape pon tak beli lagi.' n then mak aku pon balas laa balik 'taper,ade lagi 4 hari sebelum nak pi sne,sempat lagi kalau nak pi beli barang2 ape2..akak pi la ek..' so,disebabkn cmtu laa..aku dipaksa mak aku print segala bagai borg2 matrik yg kna bwk waktu pndftrn tu..ari khamis aritu mmg kelam gak laa..mula2,pi pejabat tanah nak mintak tndgn org2 atsan sebagai saksi,n then pi pejabat agama,nak mhon baitulmal,pastu pi BSN nak ban-in duet nak buat akaun sendiri..pas selesai2 bnda2 tu,aku balik kg pulak at padang serai,kedah..mmg aritu ari kelam laa jugak..ngn waktu balik aq mabuk keta punya laa truk..mmg dlm sejarah laa..aku muntah smpai 3 beg plastik..haha..oke,abaikan bnda2 yg mggelikn tu..ari jumaat pulak,aku pi kluar beli brg2 keperluan asrama..mmg byk jugak laa habes duet tu..hehe..n alhamdullilah,barang2 aku dh siap kemas dah..juz tinggal2 brg2 make up jaa tak buh lagi..huhu..bukn make up pon juz krim2 muka,toner jaa..hehe..esok2 pagi,pas subuh nak kna bertolak ke melaka dah..tido at umah paksu aku semalam..pagi isnin tu baru laa bertolak ke tangkak,johor tu..aku harap2 laa nnti semuanya baek2 saja..dpt roomate yg oke..aminn~ oke laa,aku rasa yg tu jep :)
    Insya Allah nnti kalo tader aral melintang aku update laa news terbaru aku at sne ye..tu pon kalo boleh online..haha..doakan semoga aku blaja rajin2 at sne ye...Bubye...assalamualaikum :D 

  • Novel Baru ツ

    0



    Ohaiyo minna :)
    hari ahad lepas aku hangout ngn Nadia,n then kteorg pi lepak at Dynamics sat nak kacau Syakira coz dye keje at situ..dah alang2 at kdai buku aku pon cari la novel2 yg aku berkenan..antara slh satunya aku cari novel Teduhan Kasih,hehe..gara2 aku tgok cter tu at TV3 and aku rasa lmbt sgt cter at tv tu aku pon ingt nak beli laa..mula2 cari xjumpa laa novel tu,maybe coz khabisan stok..n tetibe wktu berborak ngn dyeorg dua tu smbil aku dok bersila depan rak2 novel tu,aku terpndg laa novel Teduhan Kasih tu at aras rak pling bwh sekali..juz tinggal yg tu satu jaa..haha..n tak sgka aku bernasib baik aritu,aku jadi org yg terakhir beli novel tu sblum stok baru smpai laa..hehe..n novel tu kwn aku nadh yg blnja guna kupon buku 250 dye tu..Thnks ya,Nadh :)
    n then,aku beli satu lagi novel tajuk Hikayat Cinta dri Ratu Bulan..novel tu pon tinggal sebuah tu jaa..lagipon,bagi aku novel karya Ratu Bulan nie best jugak..coz,karya dye laen drpd yg laen..hehe..and semalam aku dh habes baca dh novel Teduhan kasih tu..BEST! tak byk sgt konflik..coz,dye byk cter sal Iffa n Ehsan tu jaa..tapi,at tv tu lmbt btoy laa Iffa tu nak jumpa si Ehsan tu..kalo at dlm novel,dh lme dh dye jumpa..haha..aq dok tunggu wktu dyeorg dua berjumpa laa..hehe
    aku rasa smpai situ jep laa aku merapu,sori kalo rasa mnyampah ngn aku..hehe..sumemaisain~

  • Lyrics Hanya Aku by Hyper Act ♬ ♩ ♫ ♪

    0



    OST TEDUHAN KASIH
    Hanya Aku-Hyper Act

    Bersama janji kau sentuh rasa percaya

    Hangat dinginmu mengundang rindu kecewa
    Hanya aku dihuni sepi rasa kasihmu
    Hanya ku yang mencari
    Rembulan masih ada
    Mungkin seketika
    Walau ku bahagia mengejar bayanganmu
    Tak mungkin ku beroleh saat indah bersamamu
    Hanya aku

    Apakah mungkin berulang janji setia
    Apa kan kekal ataupun menyambut duka
    Dan dirimu di janji Sang Sempurna
    Dan kecewa kini dipulih rasa kasihmu

    Ulang

    Dihuni rasa rindu
    Hanya ku yang mencari
    Rembulan masih ada
    Mungkin seketika
    Walau ku bahagia mengejar bayanganmu
    Tak mungkin ku beroleh saat indah bersamamu
    Hanya aku

    Dingin rasa kasihmu
    Bagai bintang bersemi
    Rindu janji bicara
    Kekal selamanya
    Walau sekadar mimpi
    Tak pernah ku peduli
    Selamanya kan ku pasti merindui dirimu
    Hanya aku


    p/s:aku minat lagu nie gara2 tgok slot akasia Teduhan Kasih tu la :)

  • Shonen Onmyoji Opening Theme – Egao no Wake ♬ ♩ ♫ ♪

    0






    The Reasons for Smiling

    Vocals: Hikita Kaori
    Lyrics: Ito Yuko
    Composition: Kajiura Yuki
    Arrangement: HAL
    Chorus Arrangement: Kajiura Yuki
    When the wound within your locked-up memories
    Touches your heart soundlessly
    You’ll smile kindly; but behind it, there are tears of loneliness
    Yearn for a boundless strength
    And with those who you believe in, dash upwards many times
    I want to protect, I want to believe, all of the reasons for smiling
    Ferocity and love, too, I’ll accept everything
    I won’t ever let go of your hand again, aiming for that light

    Overlapping our chests that we sympathize with
    In our thoughts that can forgive and share with each other
    I keep praying words of an oath so that they won’t change
    Yearn for a fearless heart, lift the dream that you believe in
    And embrace me with both of your hands
    I want to love, I want to feel, all of the reasons for smiling
    Tell me as it as, even the shout of your heart
    I won’t ever avert my eyes again
    Igniting that light

    Yearn for a boundless strength
    And with those who you believe in, dash upwards many times
    I want to protect, I want to believe, all of the reasons for smiling
    Ferocity and love, too, I’ll accept everything
    I want to love, I want to feel, all of the reasons for smiling
    Tell me as it as, even the shout of your heart
    I won’t ever let go of your hand again, aiming for that light
    Egao no Wake
    Vocals: Hikita Kaori
    Tozasareta kioku no naka no kizu ga
    Oto mo naku kokoro ni fureru toki ni
    Yasashiku hohoemu sono ura ni wa   kodoku no namida
    Hateshinai tsuyosa motomete
    Shinjiru mono-tachi to   nando mo kakeagare
    Mamoritai   shinjitai   egao no wake o subete
    Hageshisa mo itoshisa mo   zenbu uketomeru yo
    Nido to sono te o hanasanai   ano hikari o mezashite

    Omoiyaru tagai no mune   kasanete
    Yurushiai wakachiaeru omoi ni
    Kawaranu you ni inoritsuzukeru chikai no kotoba
    Osorenai kokoro motomete   shinjiru yume kakage
    Ryoute ni dakishimete
    Aishitai   kanjitai   egao no wake o subete
    Ari no mama kikasete yo   kokoro no sakebi sae
    Nido to kono me o sorasanai
    Ano hikari o tomoshite

    Hateshinai tsuyosa motomete
    Shinjiru mono-tachi to   nando mo kakeagare
    Mamoritai   shinjitai   egao no wake o subete
    Hageshisa mo itoshisa mo   zenbu uketomeru yo
    Aishitai   kanjitai   egao no wake o subete
    Ari no mama kikasete yo   kokoro no sakebi sae
    Nido to sono te o hanasanai   ano hikari o mezashite

  • Sedih Kecewa :'(

    0

    "DUKACITA dimaklumkan anda TIDAK BERJAYA dalam permohonan ke IPTA/Politeknik Premier"

    ya Allah! betapa sedihnya aku semalam pas chek UPU semalam..sob3..ade la jugak smpai menangis pas blik2 dri keje tu..tapi,nanges senyap2 laa dlm bilik tu..hehe,kalo tak nnti kntoi jaa ngn adik aku..urm..mula2 tu aku mcm tak percya gak laa aku xdpt,yela kbykn kawan aku dpt..tapi,kenapa aku xdpt?! aku rasa course yg aku mintak based on keputusan result aku,tapi knapa aku xdpt?! mula2 tu frust laa jugak smpai mls nak online FB segala bgai,yela nnti kalo on9 nnti mesti punya laa ade org tnya dpt UPU ke tak?tapi,lepas2 aku bgun tido ari nie aku redha jep knapa aku xdpt..maybe ade sebab an knapa aku xdpt..maybe sebab aku terlalu yakin aku akn dpt,tapi last2 tgok2 tak dpt..STIAP PERKARA YG BERLAKU PSTI ADA HIKMAHNYA..aku harap2 sgt laa ape yg berlaku ni ada himah di sebaliknya..dh laa ngn Matrik tu mak ayah aku xbgi lepas aku g sne,nie UPU pulak tak dpt..mmg agak down jugak laa aku smlm..smpai aku layan anime smpai ke pagi coz nak bgi lupakn bnda tu..hehe,kdg2 aku jelez gak ngn kwn2 aku yg dpt tu..dlm ati,bestnya dyeorg dpt..! aku pon nak smbung blaja jugak,takkan aku nak bkerja kowt..mak aku suh aku apply F6,tapi aku kna laa buat rayuan,tapi aku tatau nak amek f6 at mne and jurusan ape yg ptot aku amek..dah laa kalo nak wat rayuan aku nak kna pi sekolah aku blik mintak tndatgn pengetua lagi..yg tu laa yg aku agk mls tu..mak aku ade gak kte suh keje dlu,nnti bru smbung blaja balik,lagipon,aku ade mintak SPA jugak..kalo dpt bnda tu aku maybe pilih yg tu dlu..pasal smbung blaja tu nnti bler2 pon boleyh..tapi,nnti aku nak jugak wat rayuan blik UPU tu..urm,aku rse yg tu jep aku nak cter..oke la oyasuminasait minna :)
    doakan semoa aku berjaya ye ^^

  • # Anime Fans # (。◕‿◕。)

    0

    Moshi2!! :)
    SeLamat Petang..hari nie baru aku ada mood nak update blog,coz sebelum2 nie idea nak update blog tader..hehe..sebenarnya,aku just nak share jep ke EXCITED aku terhadap ANIME a.k.a kartun2 Japan nie an..kalo dlu aku dok excited sangat pasai Korea,skrg pasai Anime pulak..haha..aku pon skrg dah kurang layan2 drama Korea nie..lagu2 dyeorg ade laa..maybe sebab gelombang K-POP at M'sia sekrang nie makin meluas,so aku dah rasa mcm tader kelaianan coz skrg dah ramai minat Korea..haha..so,aku pon beralih laa keminatan aku at Anime pulak skrg nie..hehe..aku sebenrnya dah layan anime sejak aku skolah rendah lagi,dlu at NTV7 mmg byk dyeorg tygkan kartun2 dri jepun nie..pantang jaa ada kartun bru mesti aku melekat punya laa at tv tu..haha..setiap minggu dok tunggu kartun2 tu..sampai sggup rkamkn lagu2 opening anime tu..haha..wktu tu zaman tak bape moden sgt,laptop pon tak ader at umah,so rakamlah lagu2 tu sume guna fon..haha..ingat2 balik lawak pulak..hua3,kadang2 tu siap oo list an kartun2 jepun yg ku dh penah tgok..haha..tapi,waktu tu anime yg paling aku minat gler2 ialah Inuyasha,Shaman King,Fruit Basket,Tsubasa Chronicels,Pichi2 Pitch and yg swaktu dgnnya laa..haha..byk sgt la pulak aku nak senaraikan..tapi,keterujaan aku nie makin mendalam sejak aku layan anime FairyTail..hoho,anime nie mmg yg De'Best laa yg penah aku tgok ^^aku nie mmg fanatik skit kalau2 bab2 cter yg ade kuasa2 sakti nie..haha..lebih2 lagi cter nie mmg byk adegan lawan2,lawak pon ade..hehe..so,jgn heranla ye kalo nmpk at playlist MP3 tu penuh lagu2 dri FairyTail jaa ye..hehe..smpai emel aku pon ade terselit gak Fairytail tu..huhu..so,aku rasa smpai sini jep laa aku merepek,stgi aku dok cter pasai fairytail nie smpai kesudah tak habes2..haha..so,mintak diri dulu naa :)


    Nie laa Fairytail :)
    dyeorg said: Bubye,jumpa lagi :D hahahha

  • ! PRU-13 !

    0
    aku rasa mcm dah berapa lama dah aku tak update blog nie..ye kerw?bukan baru beberapa hari ke?haha..pape jep laa..tetibe aku rasa mcm nak update blog pasal pilihan raya yg dah habis semalam..wlaupon aku rasa aku nie tak patut buat entri pasal nie,coz aku nie pon umor tak cukup nak mngundi..haha..tapi,aku rasa sedikit kecewa disebabkn pmbangkang tak menang semalam..tapi,kmungkinan ape yg berlaku semalam ada HIKMAH disebaliknya an..?hehe..mana nak tahu,nnti PRU-14 pmbgkang boleyh menang,and sudah semestinya waktu tu aku dah boleh MENGUNDI!! huhu..baru laa best~ hehe..and aku share skit ape yg sorg Prof nie ckp..huhu
    Pesanan Prof Dr Muhaya :)

    Alhamdulillah walau apa keputusan pilihan raya, kita semua harus berlapang dada dan menerima takdir Allah. Selepas ini kita semua niat untuk reset hidup dari mengejar dunia kepada mencari akhirat. Semoga kita menjadikan husnul khatimah tujuan hidup kita.

    p/s:ye :) aku akan terus berlapang dada hehe..poyo jaa lebih ayt aku nie..
  • 10 Sebab Lelaki Menangis

    0


    Jarang sebenarnya kita tengok seseorang lelaki itu menangis didepan mata kerana lelaki ni seorang yang suka pendam kesedihan itu di depan umum hakikat dibelakang umum menangis mengalahkan perempuan..ya tak?hehe..gurau je.Biasala lelaki seorang yang bersifat macho mana mungkin akan menangis didepan umum.Jatuh la saham nanti.Kalau orang perempuan menangis depan lelaki nampak manja dan berjiwa lembut..huhu,Tetapi tahukah anda, ada beberapa sebab yang dikatakan menjadi punca gugurnya air mata seorang lelaki. Antara sebab-sebabnya ialah :


    1. Kematian Orang yang Dicintai
    Siapa yang tidak sedih kehilangan orang yang dicintai? Hal yang sangat normal ketika melihat lelaki menangis saat kehilangan orang dicintainya, baik kekasih, keluarga mahupun teman. Malah terbilang jarang, lelaki yang tidak menangis jika ada orang terdekatnya yang meninggal.
    2. Kematian Haiwan Peliharaan
    Tak hanya manusia, kehilangan haiwan kesayangan juga boleh membuat lelaki menitiskan air mata. Hubungan antara haiwan kesayangan dan tuannya boleh sangat dekat, jika dia sudah merawatnya sejak kecil atau banyak menghabiskan masa bersama.
    3. Melihat orang yang disayanginya Sengsara
    Lelaki tak tahan jika melihat orang-orang yang disayanginya mengalami kesengsaraan. Lelaki boleh menangis ketika adiknya ternyata mengambil dadah, atau melihat kekasihnya terbaring di bilik ICU kerana sakit. Kegagalan menyelamatkan orang-orang tercinta dari situasi buruk, membuatnya kecewa pada diri sendiri dan akhirnya timbul kesedihan yang mendalam.
    4.Mengecewakan Keluarga atau Orang Terdekat
    Arnold Schwarzenegger dikhabarkan sempat menangis saat akan diceraikan isterinya kerana ketahuan berkhalwat Ya, membuat kekasih atau orang dekatnya kecewa merupakan satu perkara yang boleh buat lelaki menangis. Dibandingkan membuat orang marah, perasaan bersalah akan lebih besar melingkupi dirinya jika orang tersayang jadi kecewa kerana perbuatannya.
    5.Dicampakkan
    Ditinggalkan kekasih kerana lelaki lain, akan membuat harga dirinya turun drastik. Dia merasa egonya telah terluka sangat dalam. Pada peringkat kekecewaan dan sakit hati yang sudah parah, lelaki biasanya tidak akan dapat menahan air matanya lebih lama lagi.
    6. Pasukan Sukan kegemarannya Kalah
    Sebahagian besar lelaki merupakan peminat berat jenis dan pasukan sukan tertentu. Misalnya bola sepak, badminton, basket atau football. Kecintaan yang fanatik akan pasukan pilihan kadang boleh membuat seseorang bertindak di luar nalar. Termasuk menangis kecewa kerana pasukan jagoannya kalah.
    7. Membuat Orang Tuanya Bangga
    Baik lelaki mahupun wanita, pasti berkeinginan membuat orang tuanya bangga. Tapi bagi lelaki, ada perasaan emosional tersendiri yang lebih kuat apabila melihat rona bahagia di mata orang tuanya. Hal ini kerana secara sosial, kanak-kanak lelaki memang biasanya lebih dituntut untuk menjadi kebanggaan keluarga.
    8. Ketika lamarannya diterima
    Tidak ada jawapan yang lebih diinginkan lelaki selain kata: “ya, aku bersedia” ketika dia melamar kekasihnya. Air mata lelaki tidak hanya keluar pada saat sedih saja, tetapi juga saat dia merasakan kebahagiaan yang luar biasa. Salah satunya, boleh menikahi wanita yang dicintainya.
    9. Saat Menikah
    Walaupun lebih ramai wanita yang menangis saat mengucap janji suci di depan penghulu atau pendeta, lelaki juga boleh menitiskan air mata di salah satu momen paling penting dalam hidupnya ini. Ada ketegangan dan rasa emosional tersendiri ketika seseorang akan melangkah ke dunia baru dalam hidupnya.
    10. Kelahiran Anak Pertama
    Banyak lelaki yang merasa tersekat apabila melihat kelahiran anak pertamanya. Perasaan bahagia biasanya akan semakin kuat ketika ia menyaksikan prosesi dari awal sampai bayinya lahir.

    P/s:Ini sekadar pengkosian saja :)

  • ~My Nicknames~

    0

    Hello,Hello!! seLamat Petang semua! >.<
    hari nie aku nak update entri mngenai nama pnggilan aku..haha..mcm tader topik laen jaa..tapi,saya suka!saya suka!! haha aku rasa aku nie byk nama pnggilan..btoy! aku tak tipu punya..tak percaya? jap! meh aku senaraikan nma2 mnja aku nie..eh,silap,nama pnggilan..hehe..sila laa teruskan mmbaca ye..

    1. Akak alias Kakak
      Nama nie juz kluarga2 terdekat aku jaa yg pnggil..misalnya,Mak and Abah aku..tapi,adik2 aku xpnggil aku akak..dyeorg pnggil aku dgn pnggilan lain..nak tau ape?sila laa teruskn mmbaca yaa..dan sejak aku mula bkrja di kedai mkn sekali ngn mak aku,bos aku n suami bos n anak perempuan dye  pon pnggil aku akak..haha..mcm pelik pon ada kdg2..tapi,aku biarkn jep sebab rse mcm lebih mesra dan rapat..jiran aku pon pnggil aku akak,pdhl dye tua setahun dri aku..hehe..
    2. Amalina
      haa..utk pngetahuan korg nie laa pnggilan adik2 aku at aku..sob3,sedih btoy aku..ade ke patut dyeorg pnggil akak dyeorg dgn pnggilan nama jaa..tapi,bler aq dgr dyeorg pnggil aku kakak(wktu nak something laa)aku pulak yg rse laen mcm..haha..mybe sebab dh terbiasa kowt..lagipon,aku tgok adik beradik mak aku pon juz pnggil aku,hang aku,hang jaa..tapi,still jaa mesra..so,lama kelamaan aku pon tak heran sgt adik2 aku pnggil aku dgn nama aku jaa..hehe
    3. Arm
      pnggilan nie utk kawan2 aku..:) dyeorg pnggil aku dgn nma nie sejak form3,wktu tu aku laa kononnya nak nma yg nmpk smart skit kalo org pnggil so,aku pon singktkn laa nma aku jadi ARM jaa..so,smpailah aku pindh sekolah DB wktu form4,trus melekat nama tu smpailaa skrg..kdg2 pelik gak dgr kalo budak2 laki pnggil aku arm..haha..rse cm xsesuai jaa..yela2,kdg2 tu budak laki yg nma pnggilan dye AM pon,boleyh tersilap ingt dyeorg pnggil dye,pdhl pnggil aku..haha..tapi,aku suka nama nie..:D
    4. Arma
      pnggilan nie dh lme aku xdgr org pnggil aku dgn nma nie..tapi,waktu aku at sekolah lama dlu,BANAT ade laa beberapa org yg pnggil aku Arma..and I MIss nak dgr kwn2 aku pnggil Arma..huhu
    5. Lina
      yg nie aku rasa cm xsesuai jaa dgn aku..haha..coz,LIna bermaksud lemah lmbut..and aku bukanlaa seorg yg lemah lmbut! hhaha.. rse cm sgt tidak padan dgn aku..aku nie dh laa kdg jenis aci selamba n jnis kasar(kdg2 jep laa..hehe)
    6. Lieyna Daisuki
      msti korg pelik an? ade ke name nie..sebenarnya nie nma FB aku dlu..tapi,entah pasaipa ntah(haa..an dh terkluar bhs kedah aku :P),ade sorg budak laki nie dok pnggil aku dgn nama nie..Lieyna Daisuki,Lieyna Daisuki..dah laa Daisuki tu bhs jepun yg bwk mksud I LoVe U..haha
    7. Malin
      kalau tak slh aku laa,wktu aku sekolah rendah dlu ade sorg kwn aku nie dok pnggil aku Malin,Malin..mntang2 laa wktu tu dok femes at TV cter Malin Kundang,so dye pon sesedap rasa jaa tukaq nama aku jadi Malin..ish3
    8. Ar
      1. pnggilan nie pling pendek an?juz amek huruf depan nma aku..sebenarnya nama nie tercipta oleh My Add Math teacher,Cikgu Saznizura..tetibe aku rindu pulak at  cikgu add math aku nie..huhu..sebenarnya,waktu tu cikgu tanya at aku,apa nma pnggilan aku,pnggilan yg kwn2 aku selalu pnggil aku laa..tapi,kwn2 pompuan aku yg ramai pulak yg tolong jwbkn"cikgu! pnggil dye Arm cikgu!" dyeorg sume dh pakat gelak dah,last2 cikgu ckp "taperlaa,cikgu pnggil kamu Ar laa ye :)" haha..so,begitulan al-kisahnya..

    1. so,byk tak nma pnggilan aku?? haha.. aku ingt tadi aku listkn smpai 10,tapi taper laa..yg laen2 tu bukn pnggilan tapi mcm ejekan jaa,tapi aku tak terasa pon..haha..and sebenarnya my full name is NUR ARMALINA BT MD.RADZI 
    1. so,dipendekkan jadi laa bermacam2 nickname aku dpt..jnji still nama aku,aku xkeysah :)

  • Lyrics Far Away by C-Clown ♬ ♩ ♫ ♪

    0

    meoreojilkkabwa naega sirheojilkkabwa
    malhago sipeonneunde ibi
    tteoreojijiga anhasseo
    nado moreuge neol bulleo
    neol bomyeon nae gaseumi tteollyeo
    cheombuteo ni nunbiche kkeullyeo
    orae dwaesseo neoreul johahage dwaesseo
    soljikhi niga
    naegen neomu gwabunhan geo ara
    neo malgo
    dareun yeojaneun pillyo eobseo Baby
    jeongmal geu sarami jonni
    geu namjan neol saranghal jul molla
    ni yeope geu saramboda
    naega deo jal eoullil tende
    jeongmal geu sarangi jonni
    ni nunmul naega daesin dakkajulge
    ulji malgo naegero But I know
    meoreojilkkabwa naega sirheojilkkabwa
    malhago sipeonneunde ibi
    tteoreojijiga anhasseo
    meoreojilkkabwa na geobi nanabwa
    hoksirado neowa naui saiga
    jeongmal eosaekhaejyeo meoreojilkkabwa
    Move now sarajyeo bogido neomu himdeuljyo
    idaero neol bonaendamyeon
    pyeongsaeng huhoe hagetjyo
    geu namja nuga bwado
    neol himdeulge haneun Bad boy
    naega deo jalhaejulge Baby
    meoreojyeo gandaneun saenggage
    meongi deureoga nae mame
    ajikdo neoui nungae dareun namjaga boine
    I wanna break down
    I wanna break down mianhae
    jeongmal geu sarangi jonni
    neon haengbokhae boijiga anha
    jamkkanirado niga
    haengbokhaesseumyeon jokesseo
    jeongmal geu sarami jonni
    ni nunmul naega daesin dakkajulge
    ulji malgo naegero But I know
    meoreojilkkabwa naega sirheojilkkabwa
    malhago sipeonneunde ibi
    tteoreojijiga anhasseo
    meoreojilkkabwa na geobi nanabwa
    hoksirado neowa naui saiga
    jeongmal eosaekhaejyeo meoreojilkkabwa
    I don’t know I I don’t know
    nado moreugesseo ireon gamjeong
    I don’t know I I don’t know
    naega museun jiseul haneun geonji
    naneun neo hana bakke molla
    jigeum neo animyeon na michilji molla
    na jeongmal
    oneureun naege malhago sipeo
    (malhago sipeunde geuge jal andoe)
    oneureun naege malhago sipeo
    I want to just say it but I know I can’t do it
    jeongmal dapdaphae niga banghwangdoeneun
    ge boyeo nan neowa danduri itdaneun sangsange
    gibun johajyeo sireun nollasseo
    nae yeopjarien
    neoga gyeote eobseotdan geol mollasseo
    (ni yeope maeil itgo sipeunde
    Everyday ni moksoriga deutgo sipeunde)
    amudo moreuge dagawaseo naui soneul jabajwo
    meoreojilkkabwa naega sirheojilkkabwa
    malhago sipeonneunde ibi
    tteoreojijiga anhasseo
    meoreojilkkabwa na geobi nanabwa
    hoksirado neowa naui saiga
    jeongmal eosaekhaejyeo meoreojilkkabwa


  • Lyrics Solo by C-Clown ♬ ♩ ♫ ♪

    0

    amu mal motago
    geudaero meomchwoseo
    hanchameul ulda ipsureul ttesseo
    hanbeonman gihoel jwo
    i mallo aesseo neol japgo sipeosseo
    iyudo moreugo ni ape seoseo
    babocheoreom neowa datugoseo
    niga nal tteonasseo hollo namasseo
    neoui jip apeseo
    ije nan SOLO (SOLO)
    Maybe I’m SOLO (SOLO)
    dasin neo gateun
    sarameun mannagi sirheo
    heeojigo sipeosseo
    ije nan SOLO (SOLO)
    Maybe I’m SOLO Uh Uh
    (I’m sorry goodbye)
    niga sirheo nan niga sirheo
    Hello. Goodbye. SOLO
    Baby, I want
    naega geutorok wonhadeon
    neoran yeojan hyanggiroun hyangsu gatasseo
    itji motae like insane
    uri dul sain doraol su eomneun
    gangeul jinabeoryeosseo dasi Rewind
    mian jalmotaesseo
    ni ape sarajyeo julge
    naega bujokhaeseo geurae miwonnabwa
    ihaeharyeo haedo swipge an dwae
    neoneun utjil anko jjarbeun daedamman
    naege hago isseo
    ije nan SOLO (SOLO)
    Maybe I’m SOLO (SOLO)
    dasin neo gateun
    sarameun mannagi sirheo
    heeojigo sipeosseo
    ije nan SOLO (SOLO)
    Maybe I’m SOLO Uh Uh
    (I’m sorry goodbye)
    niga sirheo nan niga sirheo
    Hello. Goodbye. SOLO
    Over It’s over neowa na ijen Over
    Love is over It’s over Not lover tonight
    Uh Uh naega jalmotan
    geo jeongmal jal aljiman
    geureotago nae nuneul pihago seo itji ma
    (naega) saranghaetdeon saram maja
    (jeongmal) ibyeolhan geo anya
    ireoke heomuhage kkeutnaejineun ma
    ije nan SOLO (SOLO)
    Maybe I’m SOLO (SOLO)
    dasin neo gateun
    sarameun mannagi sirheo
    heeojigo sipeosseo
    dasin duriseo gasseotdeon yeohaengdo
    gachi bulleotdeon noraedo motae
    nae mami heojeonhae
    (Still feel alone manhi oerowo)
    ije naneun sseulsseulhi hollo
    oeropge tabeoryeo naragan jichin nae momdo
    dasi yejeoneuro doraga Solo solo solo

    Translation
    I couldn’t say anything
    And just stood still
    I cried for a long time and then opened my mouth
    Just give me one more chance
    I wanted to hold onto you with these words
    Without knowing the reason, I stood in front of you
    And after fighting with you like a fool
    You left me and I was left alone
    In front of your house
    Now I’m solo (solo)
    Maybe I’m solo (solo)
    I don’t ever want to
    Meet a person like you
    I wanted to break up
    Now I’m solo (solo)
    Maybe I’m solo uh uh
    (I’m sorry goodbye)
    I don’t like you, I don’t like you
    Hello, goodbye, solo
    Baby, I want
    You were the woman I wanted
    You were like a fragrant perfume
    I can’t forget – like insane
    Our relationship has gone past the river
    And can never come back – again rewind
    I’m sorry, I was wrong
    I will disappear before your sight
    I guess you hated me because I lacked so much
    I try to understand but it’s not that easy
    You’re not smiling and
    You’re just giving short answers to me
    Now I’m solo (solo)
    Maybe I’m solo (solo)
    I don’t ever want to
    Meet a person like you
    I wanted to break up
    Now I’m solo (solo)
    Maybe I’m solo uh uh
    (I’m sorry goodbye)
    I don’t like you, I don’t like you
    Hello, goodbye, solo
    Over It’s over, you and me are now over
    Love is over It’s over Not lover tonight
    Uh Uh I know that
    I really screwed up but
    Don’t just stand that and dig away at my tears
    Are you really the person that I loved?
    We’re not really breaking up
    Don’t end things so emptily
    Now I’m solo (solo)
    Maybe I’m solo (solo)
    I don’t ever want to
    Meet a person like you
    I wanted to break up
    We won’t ever go on trips together
    We won’t ever sing that song together either
    My heart feels empty
    (Still feel alone, so lonely)
    Now I am lonely and alone
    My lonely, burnt up and tired body
    Is now going back to before – solo solo solo


  • Hangout Time!!

    6

    what's up?? haha..seLamat tgah2 mLm :)
    hari nie aku hangout with my friends(hanis,farhana,shakina,puteri,nadia)..dijadikan cerita,aku an keje so aku pon mohon laa cuti dri my bos,and permohonan cuti telah diluluskan..so,merayau laa seharian aku dri tgh ari smpai ke petang ari nie..11.30 pagi tadi pas aku antar adik aku pi sekolah aku singgah laa umah puteri,amek puteri..sempat laa jugak aku breakfast at umah dye..mak dye masak bihun goreng,and bgi aku sedap laa..maybe sebab wktu tu aku lapar sgt kowt..haha..pas amek dye,aku singgah umah aku sat tukar2 kasut,and then pi laa umah hanis(bklg umah aku jaa pon)..wktu smpai umah hanis,farhana n shakina dh ade..so,kiteorg pon bergerak laa ke  Tesco..pastu pi beli CoolBlog coz minah farhana tu kelaparan sgt n kteorg lepak2 smbil mkn at food court tu..n then kteorg pegi jiran sebelah tesco iaitu Taiping Sentral(TS)..jln2 smbil cuci mata,na beli gaji tak dpt lagi..so,jalan2 jep laa..kteorg duduk dlm TS tu smpai pukul 2 ptg cmtu,pas solat zohor at surau kteorg gerak ke Lake Garden pulak..coz,nak jumpa Nadia at situ pulak..smpai2 lake,hujan pulak dh turun..so,sume dok pakat kalut lari msuk dlm keta Nadh coz kteorg sume naek moto..huhu..so,ronda2 laa kteorg ngn keta Nadh satu lake garden tu..wktu naek keta Nadh tu mcm2 bunyi kluar at keta tu..haha..maybe terlebih muatan kowt..haha..mampat terlebih,smpai selisih ngn keta polis pon,polis pndg pelik smbil naekkn lampu..haha..pas ronda2 satu lake tu,kteorg jln2 pulak at lake tu..smpai terjumpa ngn sorg 'auntie pelik'..punya laa jnuh kteorg nak larikn diri..haha..dlm kol 4.15 cmtu kteorg pi antar Puteri balik..coz,dye kena balik awai..n then kteorg balik umah aku solat asar,n then tinggal moto n naek keta nadh pi Hari2 nak beli barang2 utk Nadh pi matrik nnti..pas abes shopping2 pi antar Farhana blik,n then Nadh antar aku,Hanis n Shakina ke umah aku..wktu tu dlm pukul 6.40 ptg cmtu laa..punya laa sakan aku keluar ari nie..hhaha..pas maghrib tadi trus aku tido..punya laa penat kluar,sbnrnye bukn penat kluar,penat gelak sbnrnye..haha..harap2 pasnie boleyh laa lagi kluar ngn kwn2 aku..yela,pasnie sume nak smbung study..de yg ke Form6,matrik,U entah bler laa lagi kte sume boleyh berkumpul balik..tapi,ape2 pon aku Harap Persahabatan Kita Kekal smpai ke Jannah 

    Ukhwah fillah abadan abada :)
    Shakina & Farhana ^^

    Nadia,Hanis & Puteri
    at Lake Garden :)
    Keta Nadh :)

    p/s:sahabat2,aku sayang korg semua!! :))

  • Terjatuh Chenta sama Suara Encik Mimpi ◕‿◕

    0

    Hyep2!! XD
    oyasuminasait minna..utk malam sabtu yg agak mmbuhsankn bgi aku,disebabkn tader cter yg best2 at TV,so aku amek keputusan nak update entry baru selain dri aku dok update lirik2 lagu tu..huhu..nak dijadikan cerita,hari khamis mlm jumaat haritu,aku dok layan laa Youtube with my younger sister..tujuan sbnrnye nak cari lagu2 yg best nak letak at blog aku nie..tetibe ternmpk video2 nynyian Encik Mimpi..dulu aku penah dah layan lagu2 dye,tapi tader laa jadi se obses skrg..hehe..dok dgr,dok dgr trus melekat dlm kepala n hati aku sore dye yg agak SEDAPP tu..haha..bak kte kwn aku bukan sedap,tapi Lazatt..haha..so,what ever laa..tapi,bagi aku sore dye agak mnyenangkan halwa telinga aku..huhu..and disebabkn itu jugak laa..tetibe dlm mp3 lagu blog aku nie ade lagu2 dri Encik Mimpi tu..hehe..nie kowt agaknya penangan cinta asmara sore EM tu..haha..by the way,aku tringin jugak nak see EM nie face to face..hehe,tak face to face pon dlm gmbr pon jadi laa..huhu..yela,dh sore dye sesedap ayam KFC so ada laa jugak sdikit terniat di hati nak usha muka dye nie,tapi smpai skrg still tak kesampaian..and dye nie pon agak misteri orgnye(ayt cm tak bole blah jaa aku rasa)..walaupon rmai fans dye nak tgok muka dye,dye still buat tatau and juz mnmpkkn jari jemari dye yg lawa sesngat tu smpai aku yg pompuan pon naik jelez dok petik gitar..huhu..aku harap nnti dpt laa jugak aku nak usha muka EM nie..Insya Allah :)
    sekian saja nukilan dari saya,terima Kaseh ^^
  • Lyrics 22 by Taylor Swift ♬ ♩ ♫ ♪

    0




    It feels like a perfect night to dress up like hipsters 

    And make fun of our exes, ah ah. ah ah. 
    It feels like a perfect night for breakfast at midnight 
    To fall in love with strangers, ah ah. ah ah. 

    Yeeeah, 
    We're happy free confused and lonely at the same time 
    It's miserable and magical, oh yeah 
    Tonight's the night when we forget about the deadlines 
    It's time 

    Oh oh! 
    I don't know about you 
    But I'm feeling 22 
    Everything will be alright if 
    You keep me next to you 
    You don't know about me 
    But I'll bet you want to 
    Everything will be alright if 
    We just keep dancing like we're 
    22 
    22 

    It seems like one of those nights, 
    This place is too crowded. 
    Too many cool kids. ah ah. ah ah. 
    (who's Taylor Swift anyway? ugh) 
    It seems like one of those nights, 
    We ditch the whole scene and end up dreaming 
    Instead of sleeping. 

    Yeeeah, 
    We're happy free confused and lonely in the best way 
    It's miserable and magical, oh yeah 
    Tonight's the night when we forget about the heartbreaks 
    It's time 

    Oh oh! 
    I don't know about you 
    But I'm feeling 22 
    Everything will be alright if 
    You keep me next to you 
    You don't know about me 
    But I'll bet you want to 
    Everything will be alright if 
    We just keep dancing like we're 
    22 
    22 
    I don't know about you 
    22 
    22 

    It feels like one of those nights, 
    We ditch the whole scene 
    It feels like one of those nights, 
    We won't be sleeping 
    It feels like one of those nights, 
    You look like bad news 
    I gotta have you 
    I gotta have you 

    I don't know about you 
    But I'm feeling 22 
    Everything will be alright if 
    You keep me next to you 
    You don't know about me 
    But I'll bet you want to 
    Everything will be alright if 
    We just keep dancing like we're 
    22 
    22 
    22 
    22 

    It feels like one of those nights, 
    We ditch the whole scene 
    It feels like one of those nights, 
    We won't be sleeping 
    It feels like one of those nights, 
    You look like bad news 
    I gotta have you 
    I gotta have you
  • Lyrics Kita by Forteen ♩ ♬

    0


    (Lagu Tema/OST Sebenarnya, Saya Isteri Dia)
    Kau renunglah wajahku
    Di manakah hilangnya raut seperti dulu
    Bila dicemar air mata
    Ku tak mahu berpisah
    Kerana hati masih sayang pada dirimu
    Tapi harapan makin kabur
    [Chorus]
    Manakah kita
    Jika kau dan aku tidak sekata
    Sepi walaupun bila bersama
    Dekatkan pun tetapi berjauh hati
    Manakah kita bila sering bertentangan
    sahaja walaupun bibir cuba menyepi
    Hakikat percaya tanya dengan jujur
    Manakah kita
    Di jiwaku sengsara menanggung derita
    Kerana cinta berubah tapi tak akan kehilanganmu
    [Ulang chorus]
  • Tawaran Kemasukan Matrikulasi ツ

    2



    hari 25.4 merupakan hari utk semakan tawaran kemasukan ke matrikulasi..jadi,tadi di tempat keje aku pon check laa and aku terus terkujat! mane tak terkujat aku mintak matrik penang,kulim and perak tgok2 aku dapat matrik nun jaoh selatan di sana iaitu KOLEJ MATRIKULASI JOHOR..seperti tertera gmbar di ats..haha..aku dapat kursus sains dan tempoh pengajian selama 1 tahun..dengar2 cerita ramai budak2 DB(kwn2 sekolah aku) dpat matrik johor..so,dipendekkan cerita aku dgn excitednye kol laa my mum..n menceritakn berita gumbira nie..haha..n mak aku ckp balik nnti kita bincg balik dgn ayah aku..yela,johor tu an jaoh,aku pulak dok perak..makcik2 at tmpat aku keje ckp kos hidup n makanan at sne mahal2..aku nie dh laa dri kluarga yg sederhana sahaja..mcm mne laa ayh aku nak bgi aku lepas ke sne..ish3..lagi pulak,aku rasa ayh aku takkan aku bagi pi sne..and aku pon tak berharap sgt dpt pi sana..money2 tader! haha :D aku cuma berharap at UPU jep nie..mintak2 laa UPSI aku dpat..kalo dpt UPSI mmg ayh aku bagi pi punya laa..yela,dekat Tanjung Malim jep an..kawan2 aku Tasya(matrik selangor),Nadia(matrik selangor),puteri(matrik johor),shahanim(matrik johor),syafieqah(matrik johor),faten(matrik selangor),amani(matrik johor),buat masa nie yg tu jep laa yg aku tau..hehe..btw,smpai disini saja laa entri kali nie..sekian,trima kaseh :)

    p/s:kepada sesiapa yg nak semak matrikulasi please come to this website :D
    http://apps.moe.gov.my/matrikulasi/tawaran/check.cfm

  • Kiyomi Song Translate ♬ ♩ ♫ ♪

    0


    * Title of the song: 귀요미송 (Kiyomi or Gwiyomi Song / Cutie Song)
    * Singer: 하리 (Hari), *** The singer of this song is Hari, not IU ***
    * Photos: 아이유 (IU)
    * A cute Korean song
    * 귀요미 (Kiyomi / Gwiyomi / Kwiyomi) is a Korean internet slang used to refer to somebody cute.
    *** For those who have no idea what Hari is like, here is Hari's Kiyomi Player
    /watch?v=OgzkzqnuLlw

    [English Translation]
    Ki- Ki- Kiyomi, Ki- Ki- Kiyomi

    Over a chocolate muffin
    Waiting for a cup of savory milk
    Oppa and I sit facing each other
    And scribble on each other's hands

    *Don't look at other girls
    No matter what they say
    You're mine (You're mine)
    Don't even talk to other girls
    I'm yours (I'm yours)
    Please pinky promise me
    That you'll never leave me alone

    **1 plus 1 equals Kiyomi
    2 plus 2 equals Kiyomi
    3 plus 3 equals Kiyomi
    Ki- Ki- Kiyomi, Ki- Ki- Kiyomi
    4 plus 4 equals Kiyomi too
    5 plus 5 equals Kiyomi too
    6 plus 6 equals chu chu chu chu chu chu Kiyomi
    I'm Kiyomi

    * repeat

    One, two, three
    Close your eyes and come to me
    When you touch my cheeks with your two hands
    I stop your lips from kissing and...

    ** repeat

    * repeat



    p/s:please enjoy the video,but before that please stop the mp3 player :)

  • Resepi Puding Jagung ツ

    0


    hari nie,aku nak update entry pasal cara2 mmbuat puding jagung..Nyum2!! rindunya nak buat puding jagung..berapa lama dh aku xbuat puding jagung nie..first time buat mnjadi,n selepas tu kali ke-2,ke-3 trus xjadi..haha..kurang gula laa..kurang lembut laa..haduyai~ jadi,disini aku nak kongsi sikit CARA2 UTK MMBUAT PUDING JAGUNG YG SEDAP :)


    Bahan-bahan ( sefamily )

    * 1 cawan tepung kastad
    * 1 cawan jagung manis
    * 3/4 cawan gula
    * 3 cawan air
    * 1 1/2 cawan susu cair


    Cara-cara

    1. Campurkan tepung kastad, gula, jagung, susu dan air.
    2. Lepas itu dikacau sehingga pekat dan berkilat di atas api yang sederhana hingga sebati.>hasue tambah satu sudu makan marjerin setelah adunan pekat.
    3. Angkat dan sejukkan di dalam loyang atau acuan dan boleh lah dihias dengan buah ceri dll.

    P/S:kalau nak lagi sedapppppp,simpanlah didalm peti ais terlebih dahulu...gerenti nanti waktu makan,sedap+sejuk jaaa.. :D


  • Mario Maurer ❤❤❤

    3



    entri kali nie aku nak cerita sal MY MARIO MAURER..hahha..sejal bler pulak dh mamat thailand nie jadi hak milik aku pon tatau ==' tapi,ada saya kisah??? hehhe..entah sejak bler,entah sejak kapan,aku boleh tersangkut at mmt mix thai nie..huhu..kalo diingitkn balik,aq mula knai ngn dye melalui cik NADIA KAMARUDDIN(my best buddyz ^^) yg dok ajak aku layan movie dye yg bertajuk A THING CALLED LOVE a.k.a FIRST LOVE..dl cter tu dye sungguh2 laa handsome and cute..hehhe..mood mnggatal aku dh smpai...~ hahha..tapi,wktu tu aku tader laa obses sgt ngn mmt thai nie..TETAPI!,sejak minggu lepas lepas aku tgok movie terbaru yg dye berlakon bertajuk TRUE FRIEND trus aku giler meroyan ngn dye..hahha..dlm erti kata laen dh fanatik thp gaban laa katakan..smpai profile picture and cover photo fb aq letak pix Mario nie...huhhu..and dsebabkn hal itu,beberapa peminat dye telah jelez terhadap aku..hahha.. XD
    tapi,Marionie boleh thn berbakat gak coz dye berlakon dlm bhsa yg bermacam2..misalnya bahasa thailand(bhasa ibunda dye) hahha,bahasa inggeris,n jugak bhsa mandarin..fuh! hebat btoy laa dye nie..hehe..itu pasai aku shuke..kih3..and waktu aq dok belek2 youtube pasai dye tetibe aku terbukak video dye jadi rapper dlm sebuah lagu nie..hehhe..tidakku sangka dye sungguh berbakat..and disini aku ingin meng upload beberapa pix dye lagi yee  




    Spek+Smart

    Dye nampak hensem dgn gaya rambut cmnie  :D


    hensem ❤

    Mario Maurer with Natcha Juntapun dlm True Friend :)


    p/s:dlm byk2 pixture aku paling shuke pix dye pakai spek..nmpk skema tetapi hensem dan semad..hehhe

  • Lyrics Dark Side by Kelly Clarkson ♬ ♩

    0




    There’s a place that I know
    It’s not pretty there and few have ever gone
    If I show it to you now
    Will it make you run away

    Or will you stay
    Even if it hurts
    Even if I try to push you out
    Will you return?
    And remind me who I really am
    Please remind me who I really am

    Everybody’s got a dark side
    Do you love me?
    Can you love mine?
    Nobody’s a picture perfect
    But we’re worth it
    You know that we’re worth it
    Will you love me?
    Even with my dark side?

    Like a diamond
    From black dust
    It’s hard to know
    What can become
    If you give up
    So don’t give up on me
    Please remind me who I really am

    sumber www.rizkyonline.com
    Everybody’s got a dark side
    Do you love me?
    Can you love mine?
    Nobody’s a picture perfect
    But we’re worth it
    You know that we’re worth it
    Will you love me?
    Even with my dark side?

    Don’t run away
    Don’t run away
    Just tell me that you will stay
    Promise me you will stay
    Don’t run away
    Don’t run away
    Just promise me you will stay
    Promise me you will stay

    Will you love me? ohh
    Everybody’s got a dark side
    Do you love me?
    Can you love mine?
    Nobody’s a picture perfect
    But we’re worth it
    You know that we’re worth it
    Will you love me?
    Even with my dark side?

    Don’t run away
    Don’t run away

    Don’t run away
    Promise you’ll stay


  • 50 Fakta Lelaki VS Perempuan ^_^

    0





    PERBEZAAN ANTARA LELAKI & PEREMPUAN

    1. Kebanyakan wanita tidur lebih lama 1 jam daripada lelaki pada waktu malam.

    2. Sperma lelaki yang menentukan jenis jantina bayi.

    3. Bayi perempuan cenderung lebih cepat berjalan dan bercakap, bayi lelaki 2 bulan lebih lambat.

    4. Lebih banyak kehamilan dan kelahiran dengan komplikasi saat mengandung bayi lelaki daripada bayi perempuan.

    5. Wanita mempunyai sel darah 1 juta lebih sedikit daripada lelaki dan berat otak lelaki + 1,4 Kg, wanita kurang dari itu.

    7. Basikal laki-laki mempunyai setang/palang di tengah basikal.

    8. Wanita sangat selalu memikir masalah dan perubahan sehari-hari ( misal : penggunaan alat baru ).

    9. Pada tulang punggung manusia, wanita lebih lebar dan besar, mengikuti perkembangan tulang panggul untuk proses persalinan.
    Lebih banyak timbunan lemak pada punggong, Lelaki lebih banyak timbunan lemak pada perut.

    10. Wanita kurang mampu menahan sejuk disebabkan permukaan kulit yang lebih besar, sehingga lebih suka pada suhu ruang yang lebih hangat.

    11. Lelaki lebih suka bicara langsung sesuai tujuannya, sementara pembicaraan wanita terputus-putus dengan keraguan dan perasaan.
    Disebabkan serabut penghubung antara belahan otak kanan dan kiri lebih sedikit pada wanita.
    Sehingga ekspresi perasaan lebih mudah terjadi pada wanita.

    12. Wanita lebih baik indra baunya disebabkan tingginya hormon estrogen yang diketahui sebagai aktivator reseptor bau.

    13. Wanita mempunyai 75 % lebih banyak kelenjar keringat/peluh ( yang menghasilkan bau badan ) daripada laki-laki.

    14. Kemampuan indra lelaki untuk mengecap rasa masam, manis dan masin lebih rendah pada wanita.

    15. Hubungan yang rapat/intim diluar pernikahan, lelaki dua kali lebih banyak.

    16. Lebih dari dua kali pada wanita cenderung homoseksual pada usia 45 tahun daripada lelaki

    17. Pada saat usia tua wanita mengalami keguguran rambut, pada usia yang sama sebagian besar lelaki mengalami kebotakan.
    Kebotakan disebabkan produksi berlebihan dari hormon androgen ( hormon lelaki ).

    18. Mata lelaki rata-rata lebih besar daripada wanita, mata wanita lebih banyak bahagian yang berwarna putih.

    19. Lebih banyak wanita menggunakan kacamata dan lensa kontak, antara usia 16 - 44 tahun.

    20. Secara umum hidung lelaki lebih besar daripada wanita. Sedangkan wanita mempunyai bibir lebih besar dibanding laki-laki.

    21. pendengaran lelaki menurun sekitar usia 32, wanita usia 37.

    22. Lebih banyak wanita dapat bernyanyi tanpa suara sumbang banding lelaki. suara lelaki lebih panjang dan saluran nafasnya 30 % lebih besar.

    23. Bagi Lelaki, jika berkomunikasi dengan sesama jenis saling berjauhan dengan ada ruang antara mereka dan bereaksi negatif jika seseorang masuk di antara ruang jarak pembicaraan. Lelaki lebih mudah tertekan pada kerumunan yang membatasi ruang geraknya.

    24. Wanita menghasilkan dua juta sel telur selama hidupnya mulai usia 4 bulan ketika dalam kandungan, lelaki terus mhasilkan sperma hingga usia tua.

    26. Kekuatan meramas tangan lelaki dua kali lebih kuat daripada wanita.

    27. Kira-kira 48 % lelaki mendengkur ketika tidur, hanya 22 % pada wanita.

    28. Wanita biasanya 153 saat berada di toilet, laki-laki 113 saat.

    29. Hubungan keluarga yang baik meninggikan kualiti hidup: 62 % wanita, 49 % lelaki.

    30. Satu berbanding empat, wanita dibanding lelaki yang berbicara gagap.

    31. 30 % wanita secara sexual lebih aktif pada saat bulan purnama.

    32. Lebih banyak wanita menggunakan cincin kawin.

    33. Ketika terjadi ketidak-sesuaian/ tidak bertegur-sapa antara sesama jenis, lelaki langsung menemui, wanita menjauhi.

    34. lelaki membaca lebih lama daripada wanita, tetapi lebih banyak dua kali wanita yang membaca daripada lelaki.

    35. Lebih dari dua kali ganda wanita yang hidup sendiri banding lelaki setelah usia 65 tahun.

    36. Memilih warna Merah atau Biru: Lelaki lebih banyak memilih merah, wanita warna biru.

    37. Semua rekod Olimpik untuk kecepatan berenang, lari, lompat tinggi, lompat jauh dipegang atlet lelaki.

    38. Wanita lebih banyak menggunakan kata ganti diri "Saya" berbanding lelaki.

    39. Lelaki lebih baik dalam membaca peta dan dalam keahlian ukur ruang. Lelaki cenderung lebih mudah melakukan dua pekerjaan (abstrak dan logik ) pada waktu bersamaan.

    40. Dalam 99 % pereputan tulang terjadi pada wanita setelah menopause, setelah hormon estrogen menurun. Tetapi wanita lebih sedikit mengalami pengerasan
    pembuluh darah, karena estrogen menjaga pembuluh darah lebih lentur dan menolong mencegah naiknya kholestrerol.

    41. Penelitian di Amerika, wanita menggunakan waktu hampir dua kali lebih banyak untuk berbelanja dibanding lelaki.

    42. Perkawinan yang memuaskan lebih banyak terjadi pada lelaki dengan usia lebih tua, dibanding pada wanita pada usia sama.

    43. Lebih banyak wanita yang menyatakan dirinya sakit kronik daripada lelaki.

    44. Penelitan di Australia, tiga kali ganda lelaki berbanding wanita yang meninggal kerana kanser paru-paru dan penyakit jantung.

    45. Tetapi 2446 wanita berbanding 16 lelaki yang meninggal karena kanser payudara pada tahun 1990.

    46. Dalam status perkawinan, lelaki meningkatkan usia harapan hidup. Tetapi bagi wanita pula, usia harapan hidup lebih tinggi jika hidup sendiri.

    47. Penelitian di Australia, pembunuhan dilakukan 86 % oleh lelaki, 95 % penghuni penjara adalah lelaki.

    48. Penelitian di England, anak lelaki lebih mudah dibohongi /dipedaya daripada anak perempuan.

    49. Wanita lebih berani, lebih dari 55 % wanita memeriksakan giginya secara rutin dibanding 40 % pada lelaki.

    50. Wanita secara umum yang lebih menentukan corak dan gaya pakaian yang dipakai.


    p/s:entry kali nie juz utk suka2..and utk mnmbhkn lagi pengetahuan kite yee :)
  • Copyright © 2013 - Hyperdimension Neptunia

    ::Secret's ArmaLina Radzi:: - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan